HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

2022. május 1-jétől bevezetjük

a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító,

a kommunális hulladéktároló edényekre

ragasztandó matricák használatát

Tisztelt Érdeklődő!

Magyarország idén is csatlakozik az Európai Bizottság LIFE+ programja keretében megvalósuló Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction, EWWR) kampányhoz, amelynek keretében az Európai Unió országaiban önkéntesek a saját ötleteik megvalósításával hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának és a különböző anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Az idei évben november 19-27. között kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét, melynek minden évben van egy központi témája, idén ez a „Többet ésszel, mint csomagolással” gondolat. Ennek lényege, hogy kerüljük a felesleges csomagolás használatát, ne pazaroljuk erre egyre szűkösebb erőforrásainkat! Ez jelentheti többek között a helyi termékek csomagolásmentes vásárlását, saját bevásárlótáska, kosár, doboz, üveg többszöri újrahasználatát, a hazai friss idénytermékek előnyben részesítését, a környezettudatos vendéglátást, saját törülközők használatát, stb., valamint az eldobható műanyag poharak, evőeszközök, papírok használatának mellőzését.

A fentiekre tekintettel Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft-vel, a Zöld Misszió Egyesülettel, valamint a BI-KA Logisztika Kft-vel közösen

VERSÍRÓ PÁLYÁZATOT HIRDET

„Szolnok! Többet ésszel, mint csomagolással”

TÉMAKÖRBEN

Általános iskolások alsó és felső tagozata számára!

Pályázat feltételei:

A pályázaton kizárólag olyan versek kerülnek értékelésre, melyek a hulladékokat, különös tekintettel a csomagolási hulladékokat, valamint azok keletkezését, megelőzését, kezelését, mennyiségének csökkentését helyezik a középpontba, valamint az előbbiek kapcsolatát mutatják be a környezettel és a környezetvédelemmel.

Általános iskola alsó tagozatos pályaművek maximum 5 versszakból, míg felső tagozatos munkák maximálisan 8 versszakból állhatnak.

Minden korosztály számára a versenyre nevezett munka pályázati technikája, formája, illetve verselési lehetősége szabadon választható. Az alkotások csoportosan is elkészíthetőek, azonban ez a díjazást nem befolyásolja.

A pályázatra nevezett munkák kizárólag egy különálló lapon adhatóak be, melynek a hátoldalán fel kell tüntetni:

– a pályázat készítő(k) nevét, életkorát;

– intézmény nevét- címét, a pályázat készítő osztályának/csoportjának megjelölésével;

– a pályamű címét.

Azok a pályázatok, melyek a fenti kritériumoknak nem felelnek meg, kizárásra kerülnek.

Nincs korlátozva, hogy intézményenként hány munka kerülhet beküldésre, azonban a beadási határidő lejártával nem áll módunkban elfogadni a munkákat.

A munkák zsűrizése 2016. december elején, a díjazottak kiértesítése december 10-éig megtörténik, valamint a nyeremények átvételről és az egyéb részletekről is értesülnek a nyertesek.

Az alkotásokat postai, elektronikus úton, valamint személyesen 2016. november 19-től kezdődően 2016. november 27. 24.00 óráig nyújthatók be az alábbi címekre:

  • postai úton és személyesen:

NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.: 5000 Szolnok, József A. u. 85.

A pályázaton fel kell tüntetni: „Szolnok! Többet ésszel, mint csomagolással” versíró pályázat

  • elektronikus úton:

info.szolnok@nhsz.hu

Az elektronikus üzenet tárgya: „Szolnok! Többet ésszel, mint csomagolással” versíró pályázat

A pályázattal kapcsolatosan az alábbi elérhetőségen érdeklődhet (kapcsolattartó):

NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Petrovics Zsuzsanna marketing asszisztens

Tel.: (+36) 56/511-455,

Mobil: (+36) 20/245-6071

Postacím: 5000 Szolnok, József A. u. 85.

E-mail: petrovics.zsuzsanna@nhsz.hu

Díjazás alsó és felső tagozatban egyaránt

  • Első helyezettek: 20 000 Ft értékű ajándékutalvány
  • Második helyezettek: 15 000 Ft értékű ajándékutalvány
  • Harmadik helyezettek: 10 000 Ft értékű ajándékutalvány

Alsó és felső tagozatból összevontan egy különdíj is átadásra kerül. A díjazott gyermek az osztályával együtt részt vehet egy tanulmányi kiránduláson a Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer létesítményeiben 2017 tavaszán

Pályázati felhívás