HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

2022. május 1-jétől bevezetjük

a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító,

a kommunális hulladéktároló edényekre

ragasztandó matricák használatát

A 2024/2025-es tanév Tavaszi félévére vonatkozó a papírgyűjtéssel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást nyújtjuk.

Társaságunk ismét lehetőséget biztosít a papírgyűjtés megszervezésére, továbbra is elérhető a magánszemélyeknek történő kifizetés. Kérjük Önöket, hogy a papírgyűjtés tervezett időpontját szíveskedjenek elküldeni a bencsik.norbert@nhsz.hu és a kapas.klaudia@nhsz.hu  email címre. Telefonos egyeztetés céljából keressék a20/4747731 telefonszámot. Javasoljuk legalább 2-3 időpont megjelölését a gördülékeny ügyintézés érdekében.

A beérkező kéréseket érkezési sorrendben fogjuk figyelembe venni, kollegáink keresni fogják Önöket a beérkező kérelem alapján.

A papírhulladékért fizetett ösztönző és kompenzációs díjak a MOHU holnapján érhetőek el a Média/Dokumentumtár Árak menüjében:

https://mohu.hu/media/dokumentumtar#pickedCategory=123  (Figyelem a lista havonta frissül!)

Az intézmények illetékesei két eltérő folyamat közül választhatnak a papírhulladék gyűjtésének és elszállításának megszervezésére, attól függően, hogy

  1. magánszemélyként rendelik meg a szállítási tevékenységet., illetve
  2. alapítványként vagy saját adószámmal rendelkező oktatási vagy nevelési intézményként
  1. Gyűjtés megszervezése magánszemélyként 

A gyűjtésben az oktatási intézmény által delegált szülő(k) magánszemélyként is részt vehetnek, ebben az esetben a gyűjtési igényt szintén a gyűjtésben területileg illetékes intézményi szolgáltató felé kell jelezniük, aki megszervezi a gyűjtési folyamatot.

Ez esetben a delegált magánszemélyek részéről MOHU Partner Portál felületén külön regisztráció elvégzése nem szükséges.

Az átvett papírhulladékok ellenértékét – ösztönző formájában – a MOHU alvállalkozója, azaz a gyűjtést végző szolgáltató fizeti ki

  1. Gyűjtés megszervezése alapítványként vagy saját adószámmal rendelkező oktatási vagy nevelési intézményként:

Az oktatási intézmények alapítványainak, valamint a saját adószámmal rendelkező oktatási vagy nevelési intézményeknek első lépésként a MOHU elektronikus ügyintézési felületén, a Partner Portálon szükséges regisztrálnia.

A regisztráció során a papírgyűjtésnek megfelelő cikket szükséges megadni: papír hulladék vegyes ömlesztett iskolai GYP. Ezt követően a portálon a cikkekhez lehetőség lesz szolgáltatót kiválasztani. Az edényzet méretét a kiválasztott szolgáltatóval szükséges egyeztetni. A hulladék elszállítását szintén a Partner Portálon kell majd rögzíteni, megrendelni.

Mivel a papír hulladékok ezen része a Kiterjesztett Gyártói Felelősségi (EPR) rendszerbe tartozik, ezért a begyűjtés költségét az EPR gyártók fedezik, a hulladékbirtokos (gyűjtést/szállítást megrendelő) ezért díjat nem fizet.

A papírgyűjtés során összegyűjtött papírhulladékért az intézmények a MOHU Zrt-től a MOHU honlapon szereplő kompenzációra lesznek jogosultak, melyet a regisztráció során megadott számlaszámra teljesít a MOHU az ÁSZF-ben rögzítettek szerint.

A regisztráció menetével kapcsolatos tájékoztató a MOHU weboldalán érhető el: https://mohu.hu/nem-lakossagi-ugyfelek/gazdalkodo-szervezetek-es-intezmenyek-regisztracioja További felmerülő kérdésével kapcsolatban – például önszámla kiállítás kérdése – felveheti a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal írásban, vagy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonon is (+36 1 776 7770).

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben már rendelkezik MOHU Partner Portál regisztrációval és hulladékbirtokosi szerződéssel más hulladékok tekintetében (pl.: használt sütőolaj, elem), abban az esetben a fenti cikkel ki tudja bővíteni a meglévő szerződését. Ellenkező esetben online szerződést kell kötnie.

2024/2025-es tanév Tavaszi félévére vonatkozó a papírgyűjtés