HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

2022. május 1-jétől bevezetjük

a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító,

a kommunális hulladéktároló edényekre

ragasztandó matricák használatát

Házhoz menő

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

Az elkülönített gyűjtés során a lakosság a fenti célok megvalósítása érdekében a háztartásokban keletkező, feleslegessé vált, de hasznosítható anyagokat külön gyűjti, és megfelelő módon tovább adja hasznosításra, ipari feldolgozásra.

A szelektív hulladékgyűjtés célja a hulladéklerakóba kerülő hulladék mennyiségének csökkentése, környezetünk védelme, annak terhelésének, szennyezettségének mérséklése, valamint a másodnyersanyagok (pl.: papír, üveg) kinyerése és hasznosítása.

A rendszer lényeges eleme, hogy a szelektív hulladékgyűjtés hatékonyabb megvalósulása érdekében a családi házas övezetekben „házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtést alkalmazunk, azaz a NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. közvetlenül az ingatlanok elől szállítja el a 120 literes sárga és zöld fedelű szelektív gyűjtőedényekben összegyűjtött hulladékot.

A „házhoz menő” gyűjtés során külön a fent említett sárga fedeű edényekben gyűjthetők a tiszta, szennyeződésmentes csomagolási hulladékok (műanyag, papír, italos karton, fém hulladékok) és külön zöld színű 120 literes edényekben gyűjthetőek a biológiailag lebomló hulladékok, illetve a zöld edények mellé kihelyezett, maximum 50x50x100 centiméteres kévékbe kötött, kertgondozásból származó zöldhulladékok.

Kérjük, szíveskedjenek a szelektív hulladékgyűjtő edényeket jól megközelíthetően és jól látható helyen, reggel 7 óráig kihelyezni.

CSOMAGOLÁSI HULLADÉKOK GYŰJTÉSE

A családi házas övezetekben egész évben négyhetente történik a 120 literes sárga fedelű szelektív gyűjtőedények ürítése. Az edényekben a következő, szennyeződéstől mentes hulladékok gyűjthetőek: papír, italos karton, műanyag, fém csomagolási hulladékok, szórólapok, újságok, papírdobozok, tisztára mosott tejes és üdítő italos kartondobozok, PET palackok, kimosott tisztító és mosogatószeres műanyag flakonok, dobozok, fém italos dobozok, tisztára mosott konzerves dobozok. Az összegyűjtött hasznosítható hulladékot a szolnoki Újszászi úti hulladékválogató állomáson kezelik tovább.

ZÖLDHULLADÉKOK GYŰJTÉSE

Április 1-jétől november 30-ig kéthetente kerülnek elszállításra az adott ingatlanhoz tartozó gyűjtőnapokon a közterületre kihelyezett zöld fedelű 120 literes edények, valamint a maximum 50x50x100 centiméteres kévékbe kötött ágak.