HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

2022. május 1-jétől bevezetjük

a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító,

a kommunális hulladéktároló edényekre

ragasztandó matricák használatát

Parkolásról általánosan…

Szolnok Megyei jogú Város Közgyűlésének döntése alapján 2001. június elsején került bevezetésre Szolnok város területén a korszerű jegykiadó automatás parkolási rendszer. Az üzemelés jogi hátteréül az egységes szerkezetbe foglalt Szolnok város helyi parkolási rendjéről szóló 17/2001. (V.24.) sz. önkormányzati rendelet szolgál.

A város területén a fizető parkolóhelyek és az üzemelő automaták száma fokozatosan emelkedett. Jelenleg a városban kb. 4200 férőhelyen 113 db automata üzemel. A város területén elhelyezkedő parkolókból a Vásárcsarnok melletti 76 férőhelyes parkoló teljesen automatizált, sorompós rendszerű.

Továbbá Társaságunk üzemeltetésében működik a Hetényi Géza Kórház 140 férőhelyes szintén teljesen automatizált, sorompós rendszerű látogatói parkolója.

Fontos tudnivalók az I., II., és III. zóna parkolói vonatkozásában:

 • Parkolók munkanapon 8-18 óráig üzemelnek. Egyéb napokon (pihenőnap, ünnep) a parkolás díjmentes.
 • A fizető parkolók az automatából érmével váltott jeggyel, az Ügyfélszolgálaton vagy online vásárolt bérlettel vehetők igénybe.
 • 2009. júliusa óta lehetőség van a várakozási díj mobil telefonnal történő megvásárlására is.
 • A megváltott (papíralapú) jegyet az első szélvédő mögé jól látható, ellenőrizhető módon kell kihelyezni. A nem ellenőrizhető módon kihelyezett jegy utólag nem fogadható el.
 • A bérletek első regisztráció alkalmával rendszámhoz kötöttek, váltásukhoz forgalmi engedély szükséges.
 • A fizető parkoló területén élők jogosultak “lakossági parkolási engedély” váltására, amely a lakóhelyhez legközelebbi parkoló területére szól. A váltás feltételeit a rendelet szabályozza, a regisztráció költségét a szolgáltató évente teszi közzé a honlapján.
 • Mozgáskorlátozottak parkolási engedélyét minden esetben úgy kell az első szélvédő mögé elhelyezni, hogy annak sorszáma, érvényességi ideje jól látható legyen. Mindig az eredeti parkolási engedélyt kell használni a KRESZ által is szabályozott esetekben!
 • A parkoló-ellenőrök folyamatosan ellenőrzik a járműveket, és a gondatlan autósok adatait rögzítik. Aki nem tartja be a parkolási rendelet szabályait, annak pótdíjat kell fizetni.

További fontos tudnivalók:

 • V. zóna parkolói munkanapokon 8-18 óráig üzemelnek. Egyéb napokon (pihenőnap, ünnep) használatuk díjmentes. Kizárólag parkolójeggyel (automatából váltott, vagy mobiltelefonnal fizetett), valamint a rendelet 4. § (1) bekezdése szerinti lakossági parkolási engedéllyel vehető igénybe.
 • A Vásárcsarnok melletti ún. IV. zóna parkolóról részletes információkat ITT ér el.
 • Hetényi Géza Kórház látogatói parkolójáról részletes információkat ITT ér el.