HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

2022. május 1-jétől bevezetjük

a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító,

a kommunális hulladéktároló edényekre

ragasztandó matricák használatát

Magyarország idén is csatlakozik az Európai Bizottság LIFE+ programja keretében megvalósuló Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction, EWWR) kampányhoz, amelynek keretében az Európai Unió országaiban önkéntesek a saját ötleteik megvalósításával hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának és a különböző anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Az idei évben november 19-27. között kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét, melynek minden évben van egy központi témája, idén ez a „Többet ésszel, mint csomagolással” gondolat. Ennek lényege, hogy kerüljük a felesleges csomagolás használatát, ne pazaroljuk erre egyre szűkösebb erőforrásainkat!

A fentiekre tekintettel Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft-vel, a Zöld Misszió Egyesülettel, valamint a BI-KA Logisztika Kft-vel közösen az alábbi projekteket kívánja megvalósítani:

2016. november 26-án nyílt napot szerveztünk a Szolnokon üzemelő Újszászi úti Átrakó, Válogató – és Tömörítő Állomáson. A projekt célja a lakosság számára lehetővé tenni, hogy saját szemükkel megtekinthessék hová kerül a szelektíven gyűjtött hulladék és azt hogyan kezelik tovább. Részletes információkért, kattintson ide!

Továbbá VERSÍRÓ PÁLYÁZATOT HIRDETÜNK „Szolnok! Többet ésszel, mint csomagolással” témakörben általános iskola alsó és felső tagozatos diákjai számára. A nyertes pályázók értékes jutalmakat vehetnek át. Részletes információkért, kattintson ide!

A fentiekkel kapcsolatosan az alábbi elérhetőségen érdeklődhet munkanapokon 8.00 és 14.00 között:

Petrovics Zsuzsanna marketing asszisztens

Tel.: (+36) 56/511-455,

Mobil: (+36) 20/245-6071

Postacím: 5000 Szolnok, József A. u. 85.

E-mail: petrovics.zsuzsanna@nhsz.hu

Európai Hulladékcsökkentési Hét