HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

2022. május 1-jétől bevezetjük

a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító,

a kommunális hulladéktároló edényekre

ragasztandó matricák használatát

Tisztelt Lakosság!

Magyarország a 2015. évben is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez (EWWR), melynek keretében az önkéntesek a saját ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésének, a keletkezett hulladékmennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint a hulladékká vált anyagok újrahasznosításának, továbbá a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

A 2015. november 21. és 29. között megrendezésre kerülő EWWR héten Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.-vel, valamint az NHSZ Kétpó Kft.-vel közösen két projekttel is részt vesz.

A 16. életévüket betöltött személyek/lakosok részére 2015. november 27-én nyílt napot szervezünk a Szolnokon üzemelő Újszászi úti Átrakó, Válogató – és Tömörítő Állomáson. A projekt célja a lakosság számára lehetővé tenni, hogy saját szemükkel megtekinthessék hová kerül a szelektíven gyűjtött hulladék és azt hogyan kezelik tovább. Az üzemlátogatásra való jelentkezéshez, valamint a részletes információkért kérjük, kattintson IDE.

Továbbá pályázatot hirdettünk „SZELEKTÍV HULLADÉKOK ÚJRAHASZNOSÍTÁSA, SZELEKTÍVEN GYŰJTÖTT HULLADÉKBÓL TERMÉK ELŐÁLLÍTÁSA” témakörben általános iskolások számára. A nyertes pályázat készítője/készítői osztálytársaival együtt 2016. év tavaszán egy kiránduláson vehetnek részt a Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer létesítményeiben.

A pályázatról részleteket az alábbi linken ér el: https://nhszszolnok.hu/palyazati-felhivas/#ScrollToContent

Európai Hulladékcsökkentési Hét