HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

2022. május 1-jétől bevezetjük

a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító,

a kommunális hulladéktároló edényekre

ragasztandó matricák használatát

Szelektív hulladék

Környezetünk védelme és annak megóvása a jövő generációja számára közös cél. Ennek egyik alapvető eleme a hulladékok megfelelő kezelése, a szelektív hulladékgyűjtés. A szelektív hulladékgyűjtés célja a hulladéklerakóba kerülő hulladék mennyiségének csökkentése, környezetünk védelme, annak terhelésének, szennyezettségének mérséklése, valamint a másodnyersanyagok (pl.: papír, üveg) kinyerése és hasznosítása.

Az átlátszó műanyag zsákokban az olyan szennyeződéstől mentes hulladékok gyűjthetők, mint a papír, az italos karton, a műanyag, a fém csomagolási hulladékok: szórólapok, újságok, papírdobozok, PET palackok, elöblített tisztító és mosogatószeres műanyag flakonok, dobozok, fém italos dobozok, konzerves dobozok stb. A szelektíven gyűjtött csomagolási hulladékok begyűjtése házhoz menő hulladékszállítás keretein belül történik január 1. és december 31. között négy hetente, a szelektív hulladékszállítási ütemterv szerint.

A kertgondozásból származó zöldhulladékok (levágott fű, falevél, gallyak, faforgács, stb.) gyűjtése szintén házhoz menő gyűjtéssel valósul meg, évente 10 alkalommal a szelektív hulladékszállítási ütemterv szerint. A zöldhulladékok gyűjtésére alkalmas biológiailag lebomló zöld színű zsákok megvásárolhatók Információs Pontjainkon és Ügyfélszolgálatunkon.

Az üveg hulladékokat szelektív üveg gyűjtőszigetek segítségével gyűjthetik szelektíven. A szelektíven gyűjtött hulladékok elszállításának az ütemezése megtekinthető az alábbi tájékoztatóban.