HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

2022. május 1-jétől bevezetjük

a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító,

a kommunális hulladéktároló edényekre

ragasztandó matricák használatát

Szelektív hulladék

Az elkülönített gyűjtés során a lakosság a fenti célok megvalósítása érdekében a háztartásokban keletkező, feleslegessé vált, de hasznosítható anyagokat külön gyűjti, és megfelelő módon továbbadja hasznosításra, ipari feldolgozásra. A szelektív hulladékgyűjtés célja a hulladéklerakóba kerülő hulladék mennyiségének csökkentése, környezetünk védelme, annak terhelésének, szennyezettségének mérséklése, valamint a másodnyersanyagok (pl.: papír, üveg) kinyerése és hasznosítása.

A rendszer lényeges eleme, hogy a szelektív hulladékgyűjtés hatékonyabb megvalósulása érdekében a családi házas övezetekben „házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtést alkalmazunk, azaz a közvetlenül az ingatlanok elől szállítjuk el a 120 literes sárga fedelű szelektív gyűjtőedényekben összegyűjtött hulladékot. A „házhoz menő” gyűjtés során külön a fent említett sárga fedelű edényekben gyűjthetők a tiszta, szennyeződésmentes csomagolási hulladékok (műanyag, papír, italos karton, fém hulladékok).

Kérjük, szíveskedjenek a szelektív hulladékgyűjtő edényeket jól megközelíthetően és jól látható helyen, a gyűjtés napján reggel 7:00 óráig kihelyezni. A kertgondozásból származó zöldhulladékok (pl.: a levágott fű, a falevél, különböző növényi nyesedékek, illetve faforgács, faapríték) gyűjtése április 1. és november 30. között valósul. A zöldhulladék kizárólag a Társaság logójával ellátott, biológiailag lebomló műanyag zsákokban, illetve az 50x50x100 cm-es kévékbe kötött gallyak kerülnek elszállításra!

Kérjük, hogy a zöldhulladékokról távolítsák el a drótokat, a kötöző elemeket, egyéb csomagoló anyagokat. A zöldhulladék gyűjtéséhez szükséges emblémás zsákokat (ingatlanonként 1 db/alkalom) a közszolgáltató díjmentesen biztosítja. Átvétel helye: Törökszentmiklós, Puskás Ferenc út 12. A szelektív hulladékgyűjtő szigeteken továbbra is külön konténerekben gyűjthetőek a különböző hulladékfajták (papír, műanyag, üveg). Az elkülönítetten gyűjtött hulladékok begyűjtése továbbra is a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás részét képezi, a szolgáltatás díját a hulladékszállítási díj tartalmazza. A szelektíven gyűjtött hulladékok elszállításának az ütemezése megtekinthető az alábbi tájékoztatóban.

Kiadványok:

Szelektív 2015 Tájékoztató – 2021 ürítési ütemezés LETÖLTÉS (PDF)