HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

2022. május 1-jétől bevezetjük

a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító,

a kommunális hulladéktároló edényekre

ragasztandó matricák használatát

Szelektív hulladék

Az elkülönített gyűjtés során a lakosság a fenti célok megvalósítása érdekében a háztartásokban keletkező, feleslegessé vált, de hasznosítható anyagokat külön gyűjti, és megfelelő módon tovább adja hasznosításra, ipari  feldolgozásra.

A szelektív hulladékgyűjtés célja a hulladéklerakóba kerülő hulladék mennyiségének csökkentése,  környezetünk védelme, annak terhelésének, szennyezettségének mérséklése, valamint a másodnyersanyagok (pl.:  papír, üveg) kinyerése és hasznosítása.

A rendszer lényeges eleme, hogy a szelektív hulladékgyűjtés hatékonyabb  megvalósulása érdekében a családi házas övezetekben „házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtést alkalmazunk, azaz a  NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. közvetlenül az ingatlanok elől szállítja el a 120 literes sárga fedelű  szelektív gyűjtőedényekben összegyűjtött hulladékot. A „házhoz menő” gyűjtés során külön a fent említett sárga  fedelű edényekben gyűjthetők a tiszta, szennyeződésmentes csomagolási hulladékok (műanyag, papír, italos karton,  fém hulladékok).

Kérjük, szíveskedjenek a szelektív hulladékgyűjtő edényeket jól megközelíthetően és jól látható  helyen, reggel 7 óráig kihelyezni.  Az összegyűjtött hasznosítható hulladékot a szolnoki Újszászi úti hulladékválogató  állomáson kezelik tovább. A kertgondozásból származó zöldhulladékok (pl.: a levágott fű, a   falevél, különböző növényi nyesedékek, illetve faforgács, faapríték, gally) gyűjtése 2017. április 1. és november 30.  között gyűjtőpontok működtetésével valósul meg. Kérjük, hogy a felhalmozódott zöldhulladékot a gyűjtőponton  helyezzék el. A gyűjtőpont helye: Tiszapüspöki 0192/2 hrsz. – Tárház telephely.

A zöldhulladékot kizárólag a Társaságunk által forgalmazott biológiailag lebomló műanyag zsákban, vagy zsák, szatyor nélkül helyezzék el, valamint kérjük, távolítsák el a drótokat, a kötöző elemeket, egyéb csomagoló anyagokat.

Az elkülönítetten gyűjtött hulladékok begyűjtése továbbra is a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás részét képezi, a szolgáltatás díját a hulladékszállítási díj tartalmazza.

A szelektíven gyűjtött hulladékok elszállításának az ütemezése megtekinthető az alábbi tájékoztatóban:

Szelektív 2019 Tájékoztató – 2021 ürítési ütemezés LETÖLTÉS (PDF)