HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

Szelektív hulladék

Szelektív hulladék

Környezetünk védelme és annak megóvása a jövő generációja számára közös cél. Ennek egyik alapvető eleme a hulladékok megfelelő kezelése, a szelektív hulladékgyűjtés. A szelektív hulladékgyűjtés célja a hulladéklerakóba kerülő hulladék mennyiségének csökkentése, környezetünk védelme, annak terhelésének, szennyezettségének mérséklése, valamint a másodnyersanyagok (pl.: papír, üveg) kinyerése és hasznosítása.

A sárga fedelű 120 literes edényekben az olyan szennyeződéstől mentes hulladékok gyűjthetők, mint a papír, az italos karton, a műanyag, a fém csomagolási hulladékok: szórólapok, újságok, papírdobozok, PET palackok, elöblített tisztító és mosogatószeres műanyag flakonok, dobozok, fém italos dobozok, konzerves dobozok stb.

A sárga fedelű edényzetek ürítése házhoz menő hulladékszállítás keretein belül történik január 1. és december 31. között évi 12 alkalommal, a szelektív hulladékszállítási ütemterv szerint. A kertgondozásból származó zöldhulladékok (levágott fű, falevél, gallyak, faforgács, stb.) gyűjtése Tatárszentgyörgyön gyűjtőpontos gyűjtéssel valósul meg.

A gyűjtőpont helye: Tatárszentgyörgy, Focipálya mellett.

Az üveg hulladékokat szelektív üveg gyűjtőszigetek segítségével gyűjthetik szelektíven. A gyűjtősziget helye: Tatárszentgyörgy, Bajcsy Zsilinszky utca. A szelektíven gyűjtött hulladékokat (csomagolási hulladék és zöldhulladék) térítési díj ellenében leadhatja a Dabasi Regionális Hulladékkezelő Központban is, a létesítmény nyitva tartási idején belül. A szelektíven gyűjtött hulladékok elszállításának az ütemezése megtekinthető az alábbi tájékoztatóban.