HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

2022. május 1-jétől bevezetjük

a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító,

a kommunális hulladéktároló edényekre

ragasztandó matricák használatát

Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft., a Zöld Misszió Egyesület, az Eagle Ottawa Hungary Kft.-vel közösen Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának közreműködésével HULLADÉK ARTs címmel szelektív hulladékgyűjtés – újrahasznosítás témakörben meghirdetett rajzpályázata sikerrel lezárult.

A 2014. szeptemberében meghirdetett rajzpályázatra 284 db előzsűrizett mű érkezett be a szolnoki általános iskolákból.

Az értékelést szakmai zsűri végezte.

Pályázati technika szabadon választható volt, azonban minden gyermek csak egy alkotással nevezhetett.

Alsó és felső tagozatos gyermekek munkái külön-külön kerültek értékelésre, ez alapján alsó és felső tagozatból is került ki első 3 helyezett, valamint egy különdíj is kiosztásra kerül. A 284 rajzból egyetlen diák foglalkozott kifejezetten a komposztálással.

A gyermekek oklevelet, ajándékcsomagot kapnak, valamint a felkészítő tanárok is jutalmazva lettek.

Továbbá a legszínvonalasabb pályamunkákat benyújtó intézmények is jutalmazásban részesültek. A legjobb alsó tagozatos pályamunkák a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskolából érkeztek be, ezzel a gyermekek egy 50 fős tanulmányi kirándulást nyertek diáktársaik részére. A legjobb felső tagozatos pályamunkákat beküldő intézmény a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola volt. A gyermekek szintén egy 50 fős tanulmányi kirándulást nyertek a Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer létesítményeiben, (Átrakó, Válogató és Tömörítő Állomás és Kétpói Regionális Hulladékkezelő Központ) így részt vehetnek egy-egy buszos kiránduláson a Zöld Misszió Egyesület jóvoltából.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának közreműködésével a legkiemelkedőbb 33 alkotás kiállításra került az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, ahol 2014. november 13-a és 24-e között megtekinthetők voltak. A munkák alkotói emléklapot vehetnek át.

Az alkotások megtekinthetők képgalériánkban, kérjük kattintsanak ide.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a HULLADÉK ARTs című rajzpályázatunk sikerrel lezárult.