HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

2022. május 1-jétől bevezetjük

a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító,

a kommunális hulladéktároló edényekre

ragasztandó matricák használatát

A COVID-19 világjárvány miatti vészhelyzeti intézkedések keretében a Kormány 87/2020 (IV.5.) Korm. rendelete értelmében 2020. április 06-tól díjmentesen voltak használhatók a közterületi (önkormányzati vagy állami tulajdonú) parkolók. A vészhelyzetet a Parlament 2020. június 16-án hozott döntésével szüntette meg, melynek megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2020. évi LVIII. trv. 69. §. értelmében 2020. július 01-től ismét díjat kellett fizetni parkolók területén.

A pandémia idején valamennyi települési önkormányzat és parkolóüzemeltető – a jogszerű magatartásnak eleget téve- országos szinten egységesen biztosította a díjmentes használatot.

Parkolókat Üzemeltetők Egyesülete állásfoglalást kért a Kormányzattól a korábban megvásárolt parkolóbérletekkel kapcsolatosan.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól kapott állásfoglalás szerint:

„A parkolási bérletek az egyszeri parkolási díjfizetéshez képest egy más típusú, nem a használattal arányos átalány-díjfizetést valósítanak meg, így ebben az esetben nem értelmezhető az egyszeri igénybe nem vett szolgáltatás esetén érvényesíthető díj visszafizetési kötelezettség, a szolgáltatónak erre vonatkozó kötelezettsége nem keletkezik.”

Felhívjuk a figyelmet, hogy a díjmentesség időszaka alatt Társaságunk biztosította a parkolók tisztántartását, fertőtlenítését, továbbá fenntartotta a parkolási szolgáltatással kapcsolatos ügyintézés (panaszok, tartozások kezelése, tájékoztatás, stb.) lehetőségét.

Fentieket figyelembe véve a vészhelyzet idején érvényes bérletek kompenzációjára, visszafizetésére nincs lehetőség.

 

NHSZ Zounok Zrt.

Tájékoztatás parkolóbérletekkel kapcsolatosan