HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

2022. május 1-jétől bevezetjük

a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító,

a kommunális hulladéktároló edényekre

ragasztandó matricák használatát

Szelektív hulladék

Tájékoztatjuk Önöket, hogy változik a „házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtési rendszer 2016. július 1-től!

Megszűnik a házhoz menő zöld hulladékok begyűjtése. A továbbiakban a zöld hulladékokat a mezőtúri  hulladékudvarba tudják leadni nyitvatartási időben.

Az eddigiektől eltérő módon négy hetente egy alkalommal kerülnek elszállításra a sárga edényekben gyűjtött, tiszta, szennyeződésmentes csomagolási hulladékok (műanyag, papír, italos karton, fém csomagolási hulladékok).  Amennyiben a szelektíven gyűjtött hulladékok mennyisége indokolja, lehetőség van a Mezőtúron üzemelő Információs ponton vagy ügyfélszolgálatunkon további sárga fedelű 120 literes szelektív hulladékgyűjtő edényre igényt leadni vagy szelektív hulladékgyűjtő 110 literes zsákokat vásárolni.

Környezetünk védelme és annak megóvása a jövő generációja számára közös cél. Ennek egyik alapvető eleme a hulladékok megfelelő kezelése, a szelektív hulladékgyűjtés. A szelektív hulladékgyűjtés célja a hulladéklerakóba kerülő hulladék mennyiségének csökkentése, környezetünk védelme, annak terhelésének, szennyezettségének mérséklése, valamint a másodnyersanyagok (pl.: papír, üveg) kinyerése és hasznosítása.

A szelektíven gyűjtött hulladékok a Szolnokon működő Hulladékátrakó, – Tömörítő és Válogató Állomásra kerülnek, ahol kézi válogatással szükség szerint megtörténik az anyagok tovább válogatása, valamint kezelése.

A szelektív hulladékgyűjtő edényekben az olyan szennyeződéstől mentes hulladékok gyűjthetők, mint a papír, az italos karton, a műanyag, a fém csomagolási hulladékok: szórólapok, újságok, papírdobozok, PET palackok, elöblített tisztító és mosogatószeres műanyag flakonok, dobozok, fém italos dobozok, konzerves dobozok stb.

A szelektíven gyűjtött hulladékok elszállításának az ütemezése megtekinthető az alábbi tájékoztatóban.

Kiadványok:

Szelektív 2019 Tájékoztató – 2021 ürítési ütemezés LETÖLTÉS (PDF)