HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN VÁLASSZON TELEPÜLÉST!

EGYÉB ESETBEN VÁLASSZA A SZOLNOKOT!

 

 

2022. május 1-jétől bevezetjük

a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevételére jogosító,

a kommunális hulladéktároló edényekre

ragasztandó matricák használatát

Szelektív hulladék

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Önkormányzat döntése alapján a ZÖLD hulladékok begyűjtését, szállítását Besenyszög város területén továbbra is a Besenyszögi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. látja el.

A „házhoz menő” szelektív (csomagolási) hulladékgyűjtési rendszer a jövőben sárga fedelű 120 literes műanyag hulladékgyűjtő edényekkel valósul meg, melyek felváltják az eddig használt zsákokat. A sárga fedelű edényben egyben gyűjthetők a tiszta, szennyeződésmentes csomagolási hulladékok (műanyag, papír, italos karton, fém), azonban kérjük, hogy üveg hulladékot NE helyezzenek el benne!

Az elkülönítetten gyűjtött hulladékok begyűjtése a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás részét képezi, és a szolgáltatás díját a hulladékszállítási díj tartalmazza.

Környezetünk védelme és annak megóvása a jövő generációja számára közös cél. Ennek egyik alapvető eleme a hulladékok megfelelő kezelése, a szelektív hulladékgyűjtés. A szelektív hulladékgyűjtés célja a hulladéklerakóba kerülő hulladék mennyiségének csökkentése, környezetünk védelme, annak terhelésének, szennyezettségének mérséklése, valamint a másodnyersanyagok (pl.: papír, üveg) kinyerése és hasznosítása.

A szelektíven gyűjtött hulladékok a Szolnokon működő Hulladékátrakó, – Tömörítő és Válogató Állomásra kerülnek, ahol kézi válogatással szükség szerint megtörténik az anyagok tovább válogatása, valamint kezelése.

A szelektíven gyűjtött hulladékok elszállításának az ütemezése és további hasznos információk megtekinthető az alábbi tájékoztatóban.

Kiadványok:

Szelektív 2019 Tájékoztató – 2021 ürítési ütemezés LETÖLTÉS (PDF)